<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">

September 29th - Economy grows by 2.6% in 2016
South-east Brabant retains its position as one of the fastest growing regions in the Netherlands. Economic growth in the area around Eindhoven is set in 2016 at 2.6%, which is well above the national average (1.8%).  Thanks to companies in the High Tech and Automotive industries.

Read the whole article in Dutch:

29 september - Economie groeit met 2,6% in 2016
Zuidoost-Brabant behoudt zijn positie als een van de snelst groeiende regio’s in Nederland. De economische groei in het gebied rondom Eindhoven ligt in 2016 op 2,6% en dat is ruim boven het landelijk gemiddelde (1,8%). Bedrijven in de high tech- en auto-industrie zijn hiervan de aanjagers.

Regionale economie blijft bovengemiddeld groeien
De groeiverwachtingen voor Zuidoost-Brabant liggen met 2,6% in 2016 en 1,8% in 2017 beduidend hoger dan de landelijke groei van respectievelijk 1,8% en 1,3%. De aanwezigheid van snelgroeiende sectoren en bedrijven zorgt dat de regionale economie in 2016 voor het derde jaar op rij beter presteert dan landelijk. Binnen de industrie zijn de regionaal goed vertegenwoordigde high tech- en auto-industrie de snelste groeiers. In het kielzog van multinationals als ASML en VDL levert een levendig netwerk van innovatieve MKB-bedrijven een belangrijke bijdrage aan de voorsprong. Doordat exporterende bedrijven last ondervinden van internationale onzekerheden en er een vertraging optreedt bij grote binnenlandse sectoren als de bouw en zakelijke dienstverlening komt de groei in 2017 lager uit.

Focus op technologie vraagt veel van aanpassingsvermogen
Zuidoost-Brabant kent ten opzichte van andere snelgroeiende regio’s zoals Amsterdam en Utrecht veel bedrijven die actief zijn in markten waarin de technologische veranderingen zeer snel gaan. Toepassingen van nieuwe technologieën zoals 3d printing en alternatieve energie worden omarmd en verder uitgedacht. Dat leidt nationaal en internationaal tot meer erkenning van het economische belang van de regio. Doordat er veel technologische vernieuwingen samen komen in de regio rond Eindhoven verandert de bedrijfsomgeving sneller dan in de Randstad. Investeringen in onderzoek en het vermogen om nieuwe kennis toe te passen zijn dan ook van groter belang voor toekomstig economisch succes.

Bron: Brainport.nl


Meer weten?
ING publicaties over regio's
Brainport monitor