Build your Business
Interview

Startup Usono: “Innovatieve artsen zoeken via LinkedIn”

Mar 16, 2017 9:41:51 AM. By: High Tech Campus

Vandaag is het XL Day. Na drie maanden in de incubator te hebben gezeten, pitchen de deelnemende startups hun product aan een zaal vol investeerders en andere geïnteresseerden. Vandaag een gesprek met het team dat een half jaar geleden op het podium stond: HighTechXL-alumnus Usono.

Op High Tech Campus nummer 12 zijn een stuk of elf startups gehuisvest. Tussen alle grote voormalig Philips-gebouwen op de Campus is dit een opvallend klein pand. Ooit stond hier een deeltjesversneller, nu werken er jonge tech bedrijven. Toen Victor Donker, COO van startup Usono, er gisteren aan het einde van de dag door de gang liep, schoten opeens de afgelopen maanden door zijn hoofd. Met drie man waren ze hier vorig jaar ingetrokken. Nu was hij op weg naar het team-feestje dat ze spontaan hadden georganiseerd ter afsluiting van hun Leapfunder-campagne. Usono haalde er 176.000 euro mee op, ruim boven het streefbedrag van 150.000 euro. Dat geld was prachtig, zonder meer. Maar dat het team inmiddels uit tien man bestaat – “tien mensen die Usono groot willen maken” –  dat vond hij eigenlijk even mooi.

Usono maakt een product dat in principe iets vrij simpels doet: het zorgt ervoor dat je echo’s kunt maken zonder dat je het echo-apparaat hoeft vast te houden. Met de ProbeFix, zoals het product heet, kun je een echo-apparaat bijvoorbeeld fixeren rond de borst of op een knie. Dat eerste is handig voor cardiologen die anders vaak 10 minuten het apparaat op het lichaam van de patiënt gedrukt moeten houden. De andere toepassing, door de ProbeFix op het bovenbeen te zetten, is vooral ontwikkeld voor de sportwereld. Usono wil onderzoeken hoe je als sporter zo tijdens het sporten de belasting en belastbaarheid van de spier kunt monitoren.

Lees het hele interview met Usono op E52.

Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  
High Tech Campus
High Tech Campus


info@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×