Build your Business
News

Woensdag 22-3: 2DOC - The Gamechangers op BNN

Mar 20, 2017 10:28:22 AM. By: Paul van Son

BNN zendt woensdagavond (22.55 uur, NPO2) een documentaire uit over HighTechXL alumnus Manus VR. In 2DOC: The Gamechangers volgt de Eindhovense filmmaker Daan Willekens de lange en harde weg naar succes, maar toont ook de vriendschappen en vetes binnen het bedrijf.

Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Bob Vlemmix (1987) bedenkt een revolutionaire gamehandschoen, die de traditionele controller of muis overbodig moet maken. Na hun studententijd in
Eindhoven werkt Bob samen met een viertal vrienden het idee voor de gamehandschoen verder uit. In februari 2015 pitchen ze het idee op de Eindhovense Startup Bootcamp (Hightech XL) voor binnen- en buitenlandse investeerders.

Na de pitch is er direct interesse vanuit China en de eerste 600.000 euro is binnen. Manus VR is een feit. De Eindhovense startup-boys zijn ervan overtuigd dat ze met hun revolutionaire handschoen de gamewereld op zijn kop gaan zetten. Filmmaker Daan Willekens brengt in zijn documentaire in beeld dat de weg naar succes lang en hard is, maar toont ook de vriendschappen en vetes binnen het bedrijf.

Of het ze lukt om de wereld van het gamen te veranderen zie je in de 2DOC: THE GAMECHANGERS, op 22 maart om 22:55 uur bij BNN op NPO 2. 

De bedenker van de handschoen, Bob, wil de wereld veranderen met zijn idee en rijk en succesvol zijn. Bob heeft alle trekjes van het ‘Founder’s Syndrome’; gedreven, ondernemend, maar ook roekeloos en ongeleid en heeft een uitgesproken mening. Bovendien heeft hij een opvliegend karakter, wat al tot vele ontploffingen heeft geleid op het kantoor in Strijp-S. Toch verandert Bob steeds meer in een teamplayer.

De jongens van het startup bedrijf staan onder grote druk en werken dag in dag uit keihard om het product te perfectioneren. De communicatie met de Chinese investeerders blijkt lastiger dan gehoopt, maar dan springen Brabantse investeerders bij en kopen de Chinezen uit. Zijn de jongens klaar om de concurrentie aan te gaan met de grote innoverende merken in de tech-world? En kunnen de vriendschappen binnen het bedrijf blijven bestaan?

De documentaire The Gamechangers is een productie van Pieter van Huystee Film in coproductie met BNN en mede tot stand gekomen met steun van het mediafonds.

Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×