<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">
Build your Business
News

Bitcoins pinnen op High Tech Campus

May 10, 2017 9:29:49 AM. By: Paul van Son

Op 8 mei presenteerde High Tech Campus Eindhoven (HTCE) een nieuwe ‘Bitcoin ATM’. Elke voorbijganger met een smartphone kan er direct Bitcoins kopen en verkopen. Ook de ‘crypto-valuta’ Ethereum (met ‘de ether’ als munteenheid) zal over twee maanden beschikbaar zijn op de geavanceerde betaalautomaat.

De Bitcoin ATM is meer dan alleen een transactiestation voor Bitcoins. Het is een laboratorium voor elke toekomstige munteenheid die gebaseerd is op Blockchain technologie. Blockchain maakt het mogelijk om financiële transacties te doen zonder tussenkomst van een centrale bank. In de toekomst zullen ook andere crypto-valuta via de Bitcoin ATM beschikbaar zijn.

‘Blockchain technologie is de grootste uitvinding na de introductie van het internet,’ zegt Herman Vissia, directeur van Byelex, samen met HTCE partner in dit project. ‘Deze betaalautomaat is een unieke mogelijkheid om aan de toekomst te ruiken en eenvoudig kennis te maken met Bitcoin en Ethereum. Wij zijn verheugd dat wij samen met High Tech Campus Eindhoven deze spannende technologie naar de gebruiker mogen brengen. En dat op een toplocatie, waar de wereldwijde innovaties van de toekomst worden uitgedacht en vormgegeven.’

Hilde de Vocht, marketing manager van High Tech Campus Eindhoven: ‘Wij zien de Campus als een living lab waar onze Campus community in aanraking komt met de nieuwste technologieën. De komst van de Bitcoin ATM naar de Campus past perfect in dit gedachtegoed. We hopen hiermee onze bedrijven en medewerkers te inspireren op het gebied van Blockchain technologie.’ De automaat zal vanaf 8 mei te vinden zijn in gebouw The Strip (HTC 1, eerste verdieping, boven Grand Café the Colour Kitchen).

De onthulling van de Bitcoin ATM ging samen met een Campus New Technology Seminar waar verschillende experts hun lieten laten schijnen over Bitcoin en Blockchain. Dit seminar was volledig volgeboekt voor publiek. 

Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  
Paul van Son
Paul van Son

Marketing Manager
paul.van.son@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×