<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">

In deze podcast praat interviewer Ingelou Stol over de City Farming revolutie met Roel Janssen van Signify, flexibele OLED technologie met Erno Langendijk van TNO en over licht dat je blij maakt met Maarten Voorhuis van de startup Sparckel. 

Over dertig jaar zijn we met 2,5 miljard meer mensen; en we weten nu al dat dat problemen gaat opleveren qua voedsel. Door extreem weer hebben de gewassen het zwaar, en daardoor ook wij. Toch is er iets dat kan helpen: licht. LED lampen, om precies te zijn. Signify, het voormalige Philips Lighting, is een nieuwe revolutie gestart: City Farming.

Licht komt al lang niet meer alleen uit lampenbollen, want na de LED lampen maken nu flexibele OLEDS hun opmars. Dat zijn plastic lagen waarop licht wordt gecreëerd. En dit gaan we de komende jaren vaker zien in allerlei toepassingen, weet startup Lyteus van TNO. 

En licht is ook belangrijk voor onze gezondheid. Als kantoorbeesten zitten we vaak achter lang een bureau, met te weinig daglicht. Hoe creëer je dat daglicht nu binnen? En waarom is dat zo belangrijk? Startup Sparckel vertelt meer. 

 

Meer podcasts en High Tech Stories? Klik hier