<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">
Build your Business
News

TNO breidt verder uit op High Tech Campus Eindhoven

Nov 28, 2017 2:24:06 PM. By: Ingelou Stol

EINDHOVEN – Per half december wordt de High Tech Campus Eindhoven versterkt met twee extra afdelingen van TNO. De afdelingen MaS (Material Solutions) en ESI (Embedded Systems Innovation) verhuizen van de Campus van de TU/e naar de Smart Industry Hub.

De circa honderd TNO-medewerkers zullen gaan werken in een kantoorruimte van ruim duizend vierkante meter, en in laboratoria van ongeveer dezelfde grootte. De TNO’ers komen hiermee ook dichter bij hun collega’s van Holst Centre en Solliance te zitten.

Frans Schmetz, Managing Director van de High Tech Campus Eindhoven, is enthousiast: “Op de Campus werken nu 11.000 mensen in ruim 160 bedrijven. We zijn blij dat het toonaangevende instituut TNO heeft besloten nog meer bedrijfsactiviteiten naar de Campus te verplaatsen. Ook zijn wij trots dat we ze kunnen huisvesten in onze nieuwe Hub, op de High Tech Campus 25.”

Smart Industry Hub
De Smart Industry Hub is een gebouw van twaalfduizend vierkante meter met kantoren, onderzoeksruimten en bedrijfshallen onder één dak. De Hub is dit jaar speciaal gebouwd voor innovatieve bedrijven, met vraag naar een multifunctionele huisvesting, een schakel die volgens Schmetz nog ontbrak in Eindhoven. “Deze uitbreiding van TNO op de High Tech Campus moedigen wij erg aan.”

HUB-1.png

Op dit moment is TNO al werkzaam op de High Tech Campus in de gebouwen van Holst Centre en Solliance. Holst Centre is een onafhankelijk open-innovatie R&D centrum dat is opgericht door IMEC en TNO. In het gebouw zijn researchers bezig met het ontwikkelen van technologieën voor draadloze autonome Sensor Technologieën en flexibele elektronica. Bij Solliance bundelen TNO, TU/e, Holst Centre en ECN de krachten in het onderzoek naar de nieuwste generatie zonnecellen. Arnold Stokking, Managing Director van TNO Industrie: “De High Tech Campus bewijst zich steeds meer als dé broedplaats van nauw samenwerkende expertises en partijen. De verhuizing van deze twee TNO afdelingen dicht bij o.a. Holst Centre en Solliance zal dat alleen maar versterken.”

De TNO-researchgroep Equipment for Additive Manufacturing (EfAM) blijft achter op de TU/e-Campus, maar verhuist in december naar de gebouwen Catalyst en Twinning. Dit is een tijdelijke situatie totdat de gezamenlijke bouwontwikkeling in het Impuls-gebouw gereed is in 2019.

Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  
Ingelou Stol
Ingelou Stol

Communications Manager
ingelou.stol@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×