<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">
Campus Community & Careers
News

Grazende schapen volgende week op High Tech Campus

Jun 7, 2016 12:28:34 PM. By: High Tech Campus

Het zal een vreemd gezicht worden als aanstaande vrijdag een kudde schapen de High Tech Campus op wandelt. De campus heeft vijf typen landschappen waaronder een heidegebied. De schapen moeten zorgen dat al het groen er weer netjes bij ligt en het heidegebied een boost krijgt.

Aan de zuidelijke kant van de High Tech Campus, waar onder andere het NXP-gebouw staat, ligt het stuk heidegebied. Volgens Harrie Arends, Operations Manager van de campus, is het goed dat schapen een keer het gebied gaan begrazen.

“Het stuk heide is een paar jaar geleden aangelegd. Tot nu toe hebben we het stuk steeds machinaal gemaaid, maar het is voor de ontwikkeling van het gebied goed als het een keer door dieren wordt gedaan nu het heidegebied volgroeid is. De landschapsarchitect vertelde dat de planten sterker worden door onder andere het selectieve grazen van de schapen. Schapen maken onderscheid en als je het maait, ja dan maai je het – die machine maakt geen onderscheid tussen de ene of de andere plant”, legt Arends uit.

Vrijdag 10 juni komen de schapen van herder Matthijs naar de campus, maar vanaf maandag gaan ze vijf dagen aan het werk.  Niet alleen mogen de beestjes eten van de heide, maar ze gaan ook langs de andere vier gebieden van de High Tech Campus. Later dit jaar, rond oktober, komt er opnieuw een kudde grazen op de campus.

Article written by e52.nl.

Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  
High Tech Campus
High Tech Campus


info@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×