<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">
Start-up your Venture
News

Patent en samenwerking: Usono zet vlak voor XL Day belangrijke stappen

Sep 8, 2016 1:44:49 PM. By: High Tech Campus

Nog maar twee weken voor XL Day, de dag dat alle startups in het Eindhovense HighTechXL programma hun resultaten moeten laten zien voor een zaal vol potentiële investeerders. De spanning onder de deelnemende teams neemt toe, ze zijn allemaal druk bezig hun producten, maar ook hun presentaties en hun investor’s memorandums op orde te krijgen. Een van de teams, Usono (eerder bekend als MedAcc) kan daarbij opgelucht ademhalen: de patentering van hun product de ProbeFix én de officiële samenwerking met ziekenhuis UMC Utrecht konden bijna niet beter getimed zijn.

De gisteren gepatenteerde ProbeFix maakt het mogelijk om echo’s te maken zonder dat de echografiekop met de hand vastgehouden wordt.

Echografie wordt gebruikt om inwendige beelden van bijvoorbeeld een embryo te maken. Ook in afdelingen als cardiologie wordt deze techniek toegepast, maar niet voldoende volgens Usono. Benjamin Tchang, CEO van Usono: “Voor mijn afstudeeronderzoek wilde ik spieren in beweging kunnen bekijken met echografie en dat was nog niet mogelijk. Daar hebben we dus iets voor bedacht.” Met de modulaire ProbeFix wordt de echokop aan het lichaam gefixeerd door middel van een slim mechanisme en instelbare banden. Deze fixatie zorgt ervoor dat organen en spieren stabiel en over langere periode in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor is het beeld van bijvoorbeeld de hartkleppen nauwkeuriger en wordt zowel arts als patiënt minder belast. De ProbeFix maakt daardoor bestaande onderzoeken beter en makkelijker en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden.

Usono1920x1080.jpg
Usono2-1920x1080.jpg
Free updates direct to your inbox?  Sign-up for our newsletter and stay informed about the latest Campus News and  Events Receive newsletter  
High Tech Campus
High Tech Campus


info@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×