<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">
Start-up your Venture
News

Van High Tech Campus naar Silicon Valley

Jun 22, 2015 12:04:00 PM. By: High Tech Campus
De innovatieve Eindhovense start-up NFDWSTD gaat deze week naar Silicon Valley. Het Campus bedrijf is uitgenodigd voor deelname aan FoodBytes Summit in San Francisco. "Deze uitnodiging voelt als een enorme eer. We zijn gekozen uit honderd andere bedrijven en mogen ons met 10 anderen presenteren. Wij zijn het enige buitenlandse bedrijf dat zich presenteert. Een camerateam reist zelfs mee voor een documentaire over onze trip."FoodBytes Summit is een jaarlijks congres bedoeld voor slimme toepassingen in de voedselindustrie. Het vindt plaats op 25 juni in Silicon Valley, San Franciso. Kijk voor meer informatie op http://www.foodbytessummit.com/.

NFWSTD, dat is de afkorting van No FooD WaSTeD, bedacht een oplossing tegen voedselverspilling. Met hulp van het Tilburgse bedrijf GEMORO bouwde het bedrijf de app Afgeprijsd.

De app laat consumenten en supermarkten bewust omgaan met producten die vanwege overschrijding van de houdbaarheidsdatum weggegooid zouden worden. Bedenker August de Vocht: "Onze app laat de consument weten dat een product dat we vandaag of morgen willen gebruiken afgeprijsd is. Wij weten dat de consument dan accepteert dat het product een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. De consument is goedkoper uit en we realiseren tegelijkertijd een enorme besparing in de strijd tegen voedselverspilling. De app koppelt supermarkten en consumenten. De supermarkt kan op elk moment van de dag in de app producten registreren waarvan de houdbaarheidsdatum dreigt te verlopen. De app Afgeprijsd laat zien dat de supermarkt waar de consument op dat moment boodschappen wil doen producten heeft die zojuist zijn afgeprijsd omdat de houdbaarheidsdatum nadert. Dankzij de koppeling met de supermarkten houdt de app real-time exact bij hoeveel producten er nog zijn. De app werkt niet voor één bepaalde supermarkt. Elke supermarkt kan zich aansluiten bij deze app."

Na jaren van testen heeft NFDWSTD de app een jaar geleden in Nederland op de markt gebracht. De Amerikaanse media vroeg bedenker August de Vocht of de app binnenkort ook in Amerika op de markt komt. „Er zijn zeker kansen in Amerika, maar ik wil eerst eens nagaan of de Amerikaan enthousiast is over ons product. Prijsbewust boodschappen doen in een supermarkt en tegelijk bewust het probleem van voedselverspilling tegengaan is in Nederland anders dan in Amerika blijkt uit eerste onderzoek. Er zijn in Amerika veel minder supermarkten per consument en de Amerikaan denkt anders over goedkoop boodschappen doen. Anderzijds: Voedselverspilling kent geen grenzen. Dus waarom zou het daar niet werken?”
Interested in workspace for start-ups?  HighTech XL Plaza is the ultimate location to build your successful  future between entrepreneurs. Office & Lab space against affordable prices. Visit the High Tech XL Plaza website  
High Tech Campus
High Tech Campus


info@hightechcampus.com

Related items

More news & storiesYou're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×